Kuře s celerovou pěnou
Ingredience
Brambory |
200 g |
Celer bulvový |
200 g |
Cibule |
2 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Kuře |
900 g |
Máslo čerstvé |
180 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.
- Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
- Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.
- Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.