Kuře s celerovou pěnou

Ingredience


Brambory 200 g
Celer bulvový 200 g
Cibule 2 ks
Hřebíček 1 ks
Kuře 900 g
Máslo čerstvé 180 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.
  2. Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
  3. Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.
  4. Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.