Roládky z kuřecích stehen
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
300 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěná kuřecí stehna nařízneme, naklepeme a osolíme. Nadrobno nakrájíme dvě oloupané cibule. Mleté vepřové maso smícháme s vejcem, jednou nakrájenou cibulí a 10 g mouky, osolíme, opepříme a dobře zpracujeme. Masovou směs zabalíme do rozklepaných stehenních plátků, zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
- V kastrole na rozpáleném sádle roládky dozlatova opečeme a přendáme je do tepla. Na tuku v kastrole zpěníme druhou nakrájenou cibuli, přidáme 30 g mouky, zasmahneme, přilijeme teplou vodu, osolíme a svaříme na řídkou omáčku.
- Do omáčky vrátíme opečené roládky, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě roládky dusíme 25-30 minut doměkka.
- Hotové roládky zbavíme provázku, rozdělíme je na talíře a přelijeme omáčkou.