Roládky z kuřecích stehen

Ingredience


Cibule 2 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 300 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostěná kuřecí stehna nařízneme, naklepeme a osolíme. Nadrobno nakrájíme dvě oloupané cibule. Mleté vepřové maso smícháme s vejcem, jednou nakrájenou cibulí a 10 g mouky, osolíme, opepříme a dobře zpracujeme. Masovou směs zabalíme do rozklepaných stehenních plátků, zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
  2. V kastrole na rozpáleném sádle roládky dozlatova opečeme a přendáme je do tepla. Na tuku v kastrole zpěníme druhou nakrájenou cibuli, přidáme 30 g mouky, zasmahneme, přilijeme teplou vodu, osolíme a svaříme na řídkou omáčku.
  3. Do omáčky vrátíme opečené roládky, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě roládky dusíme 25-30 minut doměkka.
  4. Hotové roládky zbavíme provázku, rozdělíme je na talíře a přelijeme omáčkou.