Domácí fazolový kotlík

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole 420 ml
Klobása Chorizo 100 g
Klobása Dunajská 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce si smícháme nadrobno pokrájenou mrkev, celer, cibuli a chorizo. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu i s chorizem pět minut restujeme.
  2. Na pánev přilijeme vývar, fazole, oregano a papriku. Vše vaříme těsně pod bodem varu cca 15 minut. Po čtvrthodině přimícháme obě pokrájené klobásy a vaříme další dvě minuty, aby změkly. Na závěr už jen do směsi přimícháme nasekanou petrželovou nať a ihned poté podáváme.