Domácí fazolový kotlík
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole |
420 ml |
Klobása Chorizo |
100 g |
Klobása Dunajská |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce si smícháme nadrobno pokrájenou mrkev, celer, cibuli a chorizo. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu i s chorizem pět minut restujeme.
- Na pánev přilijeme vývar, fazole, oregano a papriku. Vše vaříme těsně pod bodem varu cca 15 minut. Po čtvrthodině přimícháme obě pokrájené klobásy a vaříme další dvě minuty, aby změkly. Na závěr už jen do směsi přimícháme nasekanou petrželovou nať a ihned poté podáváme.