Dip s olivami a sýrem
Ingredience
Česnek |
0.5 stroužek |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr kozí |
200 g |
Tymián čerstvý |
2 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci.
- Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený.