Dip s olivami a sýrem

Ingredience


Česnek 0.5 stroužek
Med včelí 1 kávová lžička
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr kozí 200 g
Tymián čerstvý 2 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci.
  2. Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený.