Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
8 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Jahody zahradní |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
8 krajíc |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.
- V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.
- V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.