Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 8 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Jahody zahradní 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 dl
Olej olivový 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Veka 8 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.
  2. V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.