Fazolová směs s klobásou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 1 ks
Fazole bílé sterilované 250 g
Klobása Dunajská 1 ks
Kukuřice sladká v nálevu 250 g
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Konzervu s kukuřicí a fazolemi slijeme, zeleninu necháme okapat a zatím necháme stranou. Na velké pánvi rozpálíme olej a nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a kousky dýně orestujeme doměkka. Zeleninu přesypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a vaříme zakryté pokličkou cca deset minut.
  2. Mezitím si na pánvi opečeme klobásku a poté ji nakrájíme na kolečka. Přidáme ji k zelenině a vsypeme fazole a kukuřici. Povaříme dalších deset minut, popřípadě dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.