Fazolová směs s klobásou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
250 g |
Klobása Dunajská |
1 ks |
Kukuřice sladká v nálevu |
250 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Konzervu s kukuřicí a fazolemi slijeme, zeleninu necháme okapat a zatím necháme stranou. Na velké pánvi rozpálíme olej a nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a kousky dýně orestujeme doměkka. Zeleninu přesypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a vaříme zakryté pokličkou cca deset minut.
- Mezitím si na pánvi opečeme klobásku a poté ji nakrájíme na kolečka. Přidáme ji k zelenině a vsypeme fazole a kukuřici. Povaříme dalších deset minut, popřípadě dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.