Vařené brambory s koprovou omáčkou
Ingredience
Brambory rané |
600 g |
Kmín drcený |
2 g |
Kopr čerstvý |
30 g |
Majonéza |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
70 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme omyté menší brambory ve slupce a vaříme asi 20 minut doměkka. Brambory scedíme, necháme částečně vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, posypeme solí, drceným kmínem a upravíme na servírovací mísu. Smícháme smetanu s majonézou, přidáme posekaný kopr, sůl, pepř, promícháme, nalijeme do omáčníku a podáváme zvlášť.