Rajčatový dip s česnekem a olivami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejprve oloupeme rajčata, poté je zbavíme semínek a nakrájíme. Takto připravená rajčata rozmixujeme.
- V míse smícháme olej, strouhanku, prolisovaný česnek, vzniklé rajčatové pyré, tymián, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec promícháme s olivami, které jsme pokrájeli na co nejmenší kousky. Ihned servírujeme posypané nasekanou petrželkou.