Rajčatový dip s česnekem a olivami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve oloupeme rajčata, poté je zbavíme semínek a nakrájíme. Takto připravená rajčata rozmixujeme.
  2. V míse smícháme olej, strouhanku, prolisovaný česnek, vzniklé rajčatové pyré, tymián, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec promícháme s olivami, které jsme pokrájeli na co nejmenší kousky. Ihned servírujeme posypané nasekanou petrželkou.