Salát ze skleněných nudlí se šunkou a omeletou
Ingredience
Celer řapíkatý |
200 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nudle skleněné |
40 g |
Okurka salátová |
200 g |
Pepř bílý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Šunka dušená |
100 g |
Voda pitná |
100 ml |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Sůl |
4 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr třtinový |
10 g |
Hořčice |
5 g |
Ocet rýžový |
60 ml |
Olej sezamový |
60 ml |
Omáčka sójová |
80 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na omeletu si v misce ušleháme celé vejce a dva bílky se solí. Pak ji usmažíme na rozpáleném oleji, necháme vychladnout a nakrájíme na slabé proužky.
- Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou a zakryté necháme 4 minuty dojít. Scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
- Do mísy vložíme oloupanou mrkev nakrájenou na slabé proužky, okapané nudle a na kousky nakrájený řapíkatý celer a nakonec přidáme oloupanou nastrouhanou okurku. Vše důkladně promícháme - nejlépe prsty, osolíme, opepříme a přemístíme do servírovací mísy.
- Na dresink smícháme citronovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej a hořčici a vyšleháme metlou. Dresinkem zalijeme salát v míse a posypeme proužky omelety a šunky.