Salát ze skleněných nudlí se šunkou a omeletou

Ingredience


Celer řapíkatý 200 g
Mrkev kořen 100 g
Nudle skleněné 40 g
Okurka salátová 200 g
Pepř bílý 5 g
Sůl 10 g
Šunka dušená 100 g
Voda pitná 100 ml
Olej slunečnicový 20 ml
Sůl 4 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Cukr třtinový 10 g
Hořčice 5 g
Ocet rýžový 60 ml
Olej sezamový 60 ml
Omáčka sójová 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na omeletu si v misce ušleháme celé vejce a dva bílky se solí. Pak ji usmažíme na rozpáleném oleji, necháme vychladnout a nakrájíme na slabé proužky.
  2. Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou a zakryté necháme 4 minuty dojít. Scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Do mísy vložíme oloupanou mrkev nakrájenou na slabé proužky, okapané nudle a na kousky nakrájený řapíkatý celer a nakonec přidáme oloupanou nastrouhanou okurku. Vše důkladně promícháme - nejlépe prsty, osolíme, opepříme a přemístíme do servírovací mísy.
  4. Na dresink smícháme citronovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej a hořčici a vyšleháme metlou. Dresinkem zalijeme salát v míse a posypeme proužky omelety a šunky.