Knedlíčky z jater s kysaným zelím

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Játra telecí 150 g
Játra vepřová 150 g
Krupice dětská 1 polévková lžíce
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 dl
Vývar zeleninový 1.5 l
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí a vepřová omytá játra, zbavená šlach a žilek pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme vývarem. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
  2. V pánvi si na másle osmažíme cibuli, přidáme k ní játra krátce vše orestujeme. Žemle vymačkáme z přebytečného vývaru a spolu s játry a cibulí je pomeleme na masovém strojku. K pomleté směsi přidáme petrželku, vejce, pepř, majoránku, sůl, krupici a strouhanku. Směs důkladně promícháme. Vytvoříme si v dlaních malé knedlíčky o průměru asi 3-4 cm.
  3. V hrnci si přivedeme k varu 1.5 litru vývaru a knedlíčky vaříme 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Servírujeme je s kysaným zelím.