Dýňová polévka s kaštany a muškátem

Ingredience


Brambory 150 g
Dýně 300 g
Kaštany jedlé 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 500 ml
Muškátový oříšek 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni rozkrojíme, vyškrábneme semínka, vyřízneme dužinu a nakrájíme nahrubo. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, spolu s dýní nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Kaštany vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut, vyjmeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Brambory s dýní scedíme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme máslo, mletý muškát, podle chuti sůl, pepř, provaříme a odstavíme. Do polévkových talířů rozdělíme kaštany, zalijeme polévkou a podáváme.