Dýňová polévka s kaštany a muškátem
Ingredience
Brambory |
150 g |
Dýně |
300 g |
Kaštany jedlé |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Muškátový oříšek |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni rozkrojíme, vyškrábneme semínka, vyřízneme dužinu a nakrájíme nahrubo. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, spolu s dýní nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Kaštany vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut, vyjmeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Brambory s dýní scedíme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme máslo, mletý muškát, podle chuti sůl, pepř, provaříme a odstavíme. Do polévkových talířů rozdělíme kaštany, zalijeme polévkou a podáváme.