Grenadýrský pochod Mikoláše Alše
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny flíčky |
300 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory ve slupce oloupeme a necháme je vychladnout. Jakmile jsou studené, nakrájíme je na kostičky.
- Uvaříme ve slané vodě flíčky, propláchneme je a necháme okapat.
- Oloupeme velkou cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme lžičku sladké mleté papriky, zamícháme a odstavíme z ohně.
- Flíčky a brambory jemně přimícháme s osmahnutou cibulkou, dochutíme pepřem a solí.
- Vložíme do pekáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby.