Grenadýrský pochod Mikoláše Alše

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Těstoviny flíčky 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a necháme je vychladnout. Jakmile jsou studené, nakrájíme je na kostičky.
  2. Uvaříme ve slané vodě flíčky, propláchneme je a necháme okapat.
  3. Oloupeme velkou cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme lžičku sladké mleté papriky, zamícháme a odstavíme z ohně.
  4. Flíčky a brambory jemně přimícháme s osmahnutou cibulkou, dochutíme pepřem a solí.
  5. Vložíme do pekáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby.