Studená kuřecí pěna

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 6 ks
Veka 1 ks
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé kuře rozčtvrtíme a čtvrtky uvaříme ve slané vodě s cibulí, vývar slijeme přes cedník a uložíme. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
  2. Mezitím uvaříme natvrdo vejce, naklepneme je, prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem. Vzniklou řídkou omáčku za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud nezhoustne. Do horké omáčky zašleháme žloutky a necháme ji vychladnout.
  4. Vychladlou omáčku přendáme do mixeru, přidáme nakrájené kuřecí maso a dohladka umixujeme. Přelijeme do mísy, přidáme chilli koření, osolíme, pěnu ještě ručním šlehačem našleháme a dáme do lednice na 10-15 minut rozležet. Pak ušleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do pěny a opět vrátíme do ledničky.
  5. Z veky nakrájíme slabé plátky, na které pomocí mikrotenového sáčku s ustřiženým rohem nebo zdobícího sáčku naneseme pěnu.
  6. Chlebíčky ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.