Studená kuřecí pěna
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
6 ks |
Veka |
1 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Malé kuře rozčtvrtíme a čtvrtky uvaříme ve slané vodě s cibulí, vývar slijeme přes cedník a uložíme. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
- Mezitím uvaříme natvrdo vejce, naklepneme je, prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem. Vzniklou řídkou omáčku za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud nezhoustne. Do horké omáčky zašleháme žloutky a necháme ji vychladnout.
- Vychladlou omáčku přendáme do mixeru, přidáme nakrájené kuřecí maso a dohladka umixujeme. Přelijeme do mísy, přidáme chilli koření, osolíme, pěnu ještě ručním šlehačem našleháme a dáme do lednice na 10-15 minut rozležet. Pak ušleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do pěny a opět vrátíme do ledničky.
- Z veky nakrájíme slabé plátky, na které pomocí mikrotenového sáčku s ustřiženým rohem nebo zdobícího sáčku naneseme pěnu.
- Chlebíčky ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.