Pečený bažant se slaninou konzervovaný

Ingredience


Bažant obecný 1 ks
Cibule 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bažanta důkladně očistíme, necháme uležet, omyjeme a osušíme. Prošpikujeme pokrájenou slaninou a osolíme po všech stranách i zevnitř. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a společně s máslem rozpálíme v pekáči. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, kuličky pepře a vložíme maso. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a potíráme syrovým máslem.
  2. Ne zcela dopečeného bažanta vyjmeme, ihned naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
  3. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.