Pečený bažant se slaninou konzervovaný
Ingredience
Bažant obecný |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bažanta důkladně očistíme, necháme uležet, omyjeme a osušíme. Prošpikujeme pokrájenou slaninou a osolíme po všech stranách i zevnitř. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a společně s máslem rozpálíme v pekáči. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, kuličky pepře a vložíme maso. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a potíráme syrovým máslem.
- Ne zcela dopečeného bažanta vyjmeme, ihned naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
- Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.