Řeřichová polévka s ředkvičkami

Ingredience


Brambory 300 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Ředkvička 150 g
Řeřicha 400 g
Smetana 16% (pochoutková) 80 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řeřichu a nať z ředkviček omyjeme, posekáme najemno, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme řeřichu s ředkvičkovou natí a smažíme asi 3 minuty. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 25 minut doměkka. Polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, nalijeme do talířů a posypeme kolečky ředkviček.