Řeřichová polévka s ředkvičkami
Ingredience
Brambory |
300 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Ředkvička |
150 g |
Řeřicha |
400 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
80 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
1300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řeřichu a nať z ředkviček omyjeme, posekáme najemno, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme řeřichu s ředkvičkovou natí a smažíme asi 3 minuty. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 25 minut doměkka. Polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, nalijeme do talířů a posypeme kolečky ředkviček.