Meruňky ve vinném rosolu

Ingredience


Arašídy 100 g
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr vanilka 40 g
Meruňky 8 ks
Pomerančová šťáva 6 ml
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Víno bílé 5 dl
Voda pitná 5 dl
Želatina 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu a necháme chvilku nabobtnat. Meruňky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme vanilkovým cukrem a necháme 20 minut v lednici.
  2. V jiném kastrůlku zahřejeme víno, přisypeme cukr. Do vína a cukru přilijeme želatinu namočenou ve vodě. Vše dohromady mícháme tak dlouho, až se želatina a cukr rozpustí. Do želatinového rosolu vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme nakrájené meruňky a zamícháme.
  3. Směs rozdělíme do pohárů, necháme v lednici vychladnout. Těsně před podáváním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Šlehačku posypeme nasekanými ořechy a poháry podáváme.