Meruňky ve vinném rosolu
Ingredience
Arašídy |
100 g |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
40 g |
Meruňky |
8 ks |
Pomerančová šťáva |
6 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Víno bílé |
5 dl |
Voda pitná |
5 dl |
Želatina |
100 g |




-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu a necháme chvilku nabobtnat. Meruňky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme vanilkovým cukrem a necháme 20 minut v lednici.
- V jiném kastrůlku zahřejeme víno, přisypeme cukr. Do vína a cukru přilijeme želatinu namočenou ve vodě. Vše dohromady mícháme tak dlouho, až se želatina a cukr rozpustí. Do želatinového rosolu vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme nakrájené meruňky a zamícháme.
- Směs rozdělíme do pohárů, necháme v lednici vychladnout. Těsně před podáváním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Šlehačku posypeme nasekanými ořechy a poháry podáváme.