Krůtí roládky s vejci
Ingredience
Kmín mletý |
20 g |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pomerančová šťáva |
150 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, potřeme olejem, krůtí plátky naklepeme, osolíme, okmínujeme, na každý plátek položíme 1 vejce, zabalíme do roládky, zpevníme párátky a v pánvi na másle zprudka osmahneme ze všech stran. Roládky vložíme do hrnce, přilijeme pomerančovou šťávu, sklenici vody, a dusíme 0,5 hodiny. Roládky rozkrojíme napůl tak, abychom překrojili napůl vejce uvnitř, upravíme na talířky, vydušenou šťávu v hrnci zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Šťávou přelijeme roládky a podáváme.