Krůtí roládky s vejci

Ingredience


Kmín mletý 20 g
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 2 g
Pomerančová šťáva 150 ml
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 15 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, potřeme olejem, krůtí plátky naklepeme, osolíme, okmínujeme, na každý plátek položíme 1 vejce, zabalíme do roládky, zpevníme párátky a v pánvi na másle zprudka osmahneme ze všech stran. Roládky vložíme do hrnce, přilijeme pomerančovou šťávu, sklenici vody, a dusíme 0,5 hodiny. Roládky rozkrojíme napůl tak, abychom překrojili napůl vejce uvnitř, upravíme na talířky, vydušenou šťávu v hrnci zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Šťávou přelijeme roládky a podáváme.