Pečené křepelky se šalotkami
Ingredience
Chléb konzumní |
60 g |
Fíky sušené |
100 g |
Křepelka |
800 g |
Meruňky sušené |
100 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rozinky tmavé |
60 g |
Šalotka |
500 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané křepelky omyjeme a osušíme. Do misky natrháme střídku chleba, přidáme vejce, mléko, meruňky a fíky nakrájíme na malé kousíčky, přidáme do misky, přisypeme rozinky, 1/2 strouhanky a 1/2 drcených ořechů. Směs důkladně promícháme, naplníme křepelky, otvor sešijeme nebo zpevníme párátky, křepelky potřeme olejem, položíme na plech, osolíme, opepříme, zbylou strouhanku smícháme se zbytkem drcených ořechů, posypeme křepelky, podlijeme sklenicí vody, křepelky obložíme celými oloupanými šalotkami, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. V průběhu pečení křepelky jednou obrátíme.