Pečené křepelky se šalotkami

Ingredience


Chléb konzumní 60 g
Fíky sušené 100 g
Křepelka 800 g
Meruňky sušené 100 g
Mléko polotučné 100 ml
Olej olivový extra panenský 30 g
Ořechy lískové 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Rozinky tmavé 60 g
Šalotka 500 g
Strouhanka 100 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané křepelky omyjeme a osušíme. Do misky natrháme střídku chleba, přidáme vejce, mléko, meruňky a fíky nakrájíme na malé kousíčky, přidáme do misky, přisypeme rozinky, 1/2 strouhanky a 1/2 drcených ořechů. Směs důkladně promícháme, naplníme křepelky, otvor sešijeme nebo zpevníme párátky, křepelky potřeme olejem, položíme na plech, osolíme, opepříme, zbylou strouhanku smícháme se zbytkem drcených ořechů, posypeme křepelky, podlijeme sklenicí vody, křepelky obložíme celými oloupanými šalotkami, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. V průběhu pečení křepelky jednou obrátíme.