Kachní prsa se špenátem a žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Cukr třtinový 15 g
Kachní prsa 600 g
Máslo čerstvé 15 g
Mléko sójové 250 ml
Olej olivový extra panenský 15 ml
Pepř černý mletý 1 g
Špenátový protlak mražený 500 g
Sůl 10 g
Voda pitná 800 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat.
  2. Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.
  3. Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.