Kachní prsa se špenátem a žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr třtinový |
15 g |
Kachní prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mléko sójové |
250 ml |
Olej olivový extra panenský |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Špenátový protlak mražený |
500 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
800 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat.
- Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.
- Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.