Bramborové placky s bylinkovým máslem

Ingredience


Máslo čerstvé 75 g
Pažitka 8 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 7 g
Roketa 10 g
Sůl 4 g
Brambory 400 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej olivový extra panenský 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Solamyl 40 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo osolíme, opepříme, petrželku, pažitku a roketu posekáme nadrobno, vmícháme do másla, zakryjeme fólií a dáme do lednice ztuhnout. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, opepříme, přisypeme mouku, solamyl, kypřící prášek, přidáme vejce a přilijeme mléko. Vypracujeme hutné těsto, které rozdělíme na 8 stejných kusů. Vytvarujeme placky, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
  2. Placky po 2 kusech rozdělíme na talíře, doplníme bylinkovým máslem a podáváme.