Bramborové placky s bylinkovým máslem
Ingredience
Máslo čerstvé |
75 g |
Pažitka |
8 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
7 g |
Roketa |
10 g |
Sůl |
4 g |
Brambory |
400 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Solamyl |
40 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo osolíme, opepříme, petrželku, pažitku a roketu posekáme nadrobno, vmícháme do másla, zakryjeme fólií a dáme do lednice ztuhnout. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, opepříme, přisypeme mouku, solamyl, kypřící prášek, přidáme vejce a přilijeme mléko. Vypracujeme hutné těsto, které rozdělíme na 8 stejných kusů. Vytvarujeme placky, které smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
- Placky po 2 kusech rozdělíme na talíře, doplníme bylinkovým máslem a podáváme.