Grilované špízy se zeleninou
Ingredience
Koření grilovací |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Provensálské koření |
2 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
250 g |
Slanina vepřová |
30 dkg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
200 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vepřové maso libové |
700 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s masem několikrát promícháme a odložíme do chladničky zhruba na 30 minut.
- Mezitím omyjeme a na větší kousky nakrájíme veškerou zeleninu, kromě rajčat, poté nakrájíme sýr na silnější čtverečky. Do jednotlivého plátku slaniny zabalíme vždy 1 sušenou švestku bez pecky.
- Jehly na špízy potřeme zbývajícím olejem, střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu se švestkami a sýr. Když jsou špízy hotové, zlehka je celé potřeme směsí, ve které se marinovalo maso. Popřípadě můžeme špízy dosolit.
- Špízy grilujeme zhruba 16 minut, přičemž je nezapomínáme obracet, aby se nepřipálily.