Grilované špízy se zeleninou

Grilované špízy se zeleninou - obrázek

Ingredience


Koření grilovací 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Provensálské koření 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 250 g
Slanina vepřová 30 dkg
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 200 g
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vepřové maso libové 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s masem několikrát promícháme a odložíme do chladničky zhruba na 30 minut.
  2. Mezitím omyjeme a na větší kousky nakrájíme veškerou zeleninu, kromě rajčat, poté nakrájíme sýr na silnější čtverečky. Do jednotlivého plátku slaniny zabalíme vždy 1 sušenou švestku bez pecky.
  3. Jehly na špízy potřeme zbývajícím olejem, střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu se švestkami a sýr. Když jsou špízy hotové, zlehka je celé potřeme směsí, ve které se marinovalo maso. Popřípadě můžeme špízy dosolit.
  4. Špízy grilujeme zhruba 16 minut, přičemž je nezapomínáme obracet, aby se nepřipálily.