Karbanátky z vařeného masa a brambor
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Brambory |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
Strouhanka |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Syrové brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Vychladlé maso nakrájíme na kousky (vývar použijeme na polévku) a spolu s vařenými bramborami umeleme. Do směsi vmícháme sůl, pepř, rozšlehané vejce, hrubou mouku a jemně nasekanou petrželovou nať. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách dozlatova.