Karbanátky z vařeného masa a brambor

Ingredience


Mouka pšeničná hrubá 40 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Voda pitná 1.5 l
Brambory 400 g
Voda pitná 1 l
Strouhanka 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Syrové brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Vychladlé maso nakrájíme na kousky (vývar použijeme na polévku) a spolu s vařenými bramborami umeleme. Do směsi vmícháme sůl, pepř, rozšlehané vejce, hrubou mouku a jemně nasekanou petrželovou nať. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách dozlatova.