Vařené kysané zelí moravské
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.
- Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.
- Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.