Vařené kysané zelí moravské

Vařené kysané zelí moravské - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Kmín celý 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Smetana 16% (pochoutková) 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.
  2. Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.
  3. Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.