Bylinková omáčka s kedlubnou

Ingredience


Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Kedlubna 3 ks
Kerblík 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Meduňka 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Smetana 16% (pochoutková) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
  2. Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut.
  3. V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí.
  4. Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou.