Bylinková omáčka s kedlubnou
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Kedlubna |
3 ks |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Meduňka |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
- Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut.
- V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí.
- Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou.