Platýz v páře s fenyklem

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Likér anýzový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Platýz - filety 800 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 125 ml
Vývar rybí 125 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Platýze omyjeme a na utěrce osušíme. Zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něm mletý zázvor.
  2. Omyjeme fenykl a rozřízneme ho na poloviny. Malé výhonky kolem středu hlízy odřežeme a uložíme je stranou. Na plátky pokrájíme fenykl. Pokrájené plátky rozložíme na pařák. Pokapeme je anýzovým likérem a naklademe na ně polovinu množství másla.
  3. Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme víno. Vložíme pařák s fenyklem a vaříme 3 minuty. Pak na fenykl naskládáme porce ryby a zbytek másla. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře 12 minut. Nakonec vyjmeme a před podáváním ještě posypeme všechny porce nasekanými výhonky fenyklu.