Platýz v páře s fenyklem
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Likér anýzový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Platýz - filety |
800 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar rybí |
125 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Platýze omyjeme a na utěrce osušíme. Zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něm mletý zázvor.
- Omyjeme fenykl a rozřízneme ho na poloviny. Malé výhonky kolem středu hlízy odřežeme a uložíme je stranou. Na plátky pokrájíme fenykl. Pokrájené plátky rozložíme na pařák. Pokapeme je anýzovým likérem a naklademe na ně polovinu množství másla.
- Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme víno. Vložíme pařák s fenyklem a vaříme 3 minuty. Pak na fenykl naskládáme porce ryby a zbytek másla. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře 12 minut. Nakonec vyjmeme a před podáváním ještě posypeme všechny porce nasekanými výhonky fenyklu.