Pakambala v zelenině

Ingredience


Olej olivový 2 polévková lžíce
Pakambala kosočtverečná 800 g
Pepř černý mletý 4 špetka
Rajčata 2 ks
Roketa 2 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 4 špetka
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 500 ml
Vývar rybí 250 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme a osušíme pakambalu. Osolíme ji a opepříme.
  2. Opláchneme roketu a necháme ji okapat. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a vyloupeme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
  3. Listy rokety rozložíme na pařák, Pak na ně přidáme kostičky rajčat, nadrobno nasekanou šalotku a nakonec plátky z pakambaly. Zakapeme olejem.
  4. Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme k němu víno. Vložíme dovnitř hrnce pařák s rybou a zeleninou a 8 minut vaříme v páře. Poté vyndáme pařák a rybu naklademe na talíře. Do vývaru přidáme ještě zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec rybu přelijeme smetanovou omáčkou.