Pakambala v zelenině
Ingredience
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pakambala kosočtverečná |
800 g |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Roketa |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
4 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar rybí |
250 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme a osušíme pakambalu. Osolíme ji a opepříme.
- Opláchneme roketu a necháme ji okapat. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a vyloupeme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
- Listy rokety rozložíme na pařák, Pak na ně přidáme kostičky rajčat, nadrobno nasekanou šalotku a nakonec plátky z pakambaly. Zakapeme olejem.
- Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme k němu víno. Vložíme dovnitř hrnce pařák s rybou a zeleninou a 8 minut vaříme v páře. Poté vyndáme pařák a rybu naklademe na talíře. Do vývaru přidáme ještě zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec rybu přelijeme smetanovou omáčkou.