Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě
Ingredience
Čekanka |
1 ks |
Chléb toastový |
2 plátek |
Losos - filety |
400 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata Cherry |
4 ks |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Salát Lollo Biondo |
1 ks |
Salát Rosso |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
0.2 dl |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme.
- Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa.
- Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat.
- Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme.