Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě

Ingredience


Čekanka 1 ks
Chléb toastový 2 plátek
Losos - filety 400 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata Cherry 4 ks
Salát kadeřavý 1 ks
Salát Lollo Biondo 1 ks
Salát Rosso 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 1 kávová lžička
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 0.2 dl
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme.
  2. Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa.
  3. Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat.
  4. Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme.