Zákusek s jahodovým džemem
Ingredience
Cukr moučkový |
75 g |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Droždí sušené |
7 g |
Džem jahodový |
250 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko - podmáslí |
250 ml |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech, ve kterém budeme péct, vymažeme a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl, droždí a cukr, dokud se máslo nezapracuje do mouky.
- V jiné míse smícháme podmáslí, vanilkový cukr a vejce a směs přidáváme za stálého hnětení rukou a hněteme, dokud neuděláme hladké těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku a vyválíme plát o síle 4 cm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm a dáme na plech. Rozšleháme vejce s mlékem a potřeme kolečka. Pečeme v troubě 15 minut. Nakonec je rozkrojíme a potřeme jahodovým džemem a ušlehanou šlehačkou.