Zákusek s jahodovým džemem

Ingredience


Cukr moučkový 75 g
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Droždí sušené 7 g
Džem jahodový 250 ml
Máslo čerstvé 100 g
Mléko - podmáslí 250 ml
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech, ve kterém budeme péct, vymažeme a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl, droždí a cukr, dokud se máslo nezapracuje do mouky.
  2. V jiné míse smícháme podmáslí, vanilkový cukr a vejce a směs přidáváme za stálého hnětení rukou a hněteme, dokud neuděláme hladké těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku a vyválíme plát o síle 4 cm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm a dáme na plech. Rozšleháme vejce s mlékem a potřeme kolečka. Pečeme v troubě 15 minut. Nakonec je rozkrojíme a potřeme jahodovým džemem a ušlehanou šlehačkou.