Mořský okouník podávaný s fazolkami
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Fenykl sladký - hlíza |
0.5 ks |
Okouník mořský |
800 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Šalotka |
1 ks |
Saturejka |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky mořského okouníka omyjeme a osušíme. Pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.
- Fazolky omyjeme a odstraníme z nich vlákna. Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno a přidáme na olej. Necháme ji zesklovatět. Pak na olej přihodíme nasekaný fenykl, saturejku a nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a zalijeme drůbežím vývarem. Dusíme 15 minut.
- Pak na fazolky přidáme plátky ryby, přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dalších 15 minut. Před podáváním nadrobno nasekáme petrželku a rybu zasypeme čerstvou petrželkou.