Mořský okouník podávaný s fazolkami

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Fazolové lusky zelené 500 g
Fenykl sladký - hlíza 0.5 ks
Okouník mořský 800 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Šalotka 1 ks
Saturejka 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky mořského okouníka omyjeme a osušíme. Pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.
  2. Fazolky omyjeme a odstraníme z nich vlákna. Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno a přidáme na olej. Necháme ji zesklovatět. Pak na olej přihodíme nasekaný fenykl, saturejku a nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a zalijeme drůbežím vývarem. Dusíme 15 minut.
  3. Pak na fazolky přidáme plátky ryby, přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dalších 15 minut. Před podáváním nadrobno nasekáme petrželku a rybu zasypeme čerstvou petrželkou.