Parmice opečená s citronem
Ingredience
Citrony |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
125 ml |
Parmice |
1.2 kg |
Pepř černý mletý |
5 špetka |
Sůl |
5 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme ryby a osušíme je. Osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce. Předehřejeme troubu na 150 °C.
- Připravíme velkou a hlubokou pánev. Vlijeme do ní olej, rozehřejeme ho. Polovinu množství ryb vložíme na olej a z každé strany tři minuty opékáme. Potom je vyndáme a vložíme do trouby dopéct. Opečeme zbývající část ryb. Potom ryby hned servírujeme s pokrájenými plátky citronu.