Židovská jablková polévka
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
100 g |
Jablka |
1.5 kg |
Rozinky bílé |
100 g |
Rum |
1 dl |
Skořice mletá |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Víno bílé |
5 dl |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s vanilkou uvaříme v hrnci s vodou. Měkká jablka propasírujeme přes sítko, propasírovanou šťávu vrátíme do hrnce. Přilijeme víno, přisypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky a skořici. Suroviny promícháme. V hrníčku rozkvedláme žloutky a vlijeme je do hrnce. Opět všechno dohromady promícháme. Nakonec polévku dochutíme přilitím rumu.
- Studenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.