Židovská jablková polévka

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr krupice 100 g
Jablka 1.5 kg
Rozinky bílé 100 g
Rum 1 dl
Skořice mletá 10 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Víno bílé 5 dl
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s vanilkou uvaříme v hrnci s vodou. Měkká jablka propasírujeme přes sítko, propasírovanou šťávu vrátíme do hrnce. Přilijeme víno, přisypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky a skořici. Suroviny promícháme. V hrníčku rozkvedláme žloutky a vlijeme je do hrnce. Opět všechno dohromady promícháme. Nakonec polévku dochutíme přilitím rumu.
  2. Studenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.