India jídlo
Ingredience
Bobkový list |
5 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Džus ananasový |
5 dl |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Kari koření |
100 g |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Kari pasta červená |
2 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
1 l |
Květák |
1 kg |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Šalotka |
30 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
5 dl |
Vývar drůbeží |
5 dl |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 145 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Květák opláchneme pod studenou vodou, rozdělíme na růžičky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka. Šalotku nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme květák, mrkev, nakonec šalotku a osmahneme. Přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, zamícháme. Tak vytvoříme zázvorovo - česnekovou pastu. Do pasty vložíme celé thajské a indické chilli papričky a pokračujeme ve smažení 15 minut.
- Následovně přimícháme kari madras, bobkový list, skořici a kari pastu. Smažíme ještě asi tak 3 minuty.
- Potom do pasty přilijeme ananasový džus, vložíme hovězí maso nakrájené na větší kousky. Zalijeme drůbežím vývarem, přilijeme kokosové mléko a osolíme. Hrnec přiklopíme a pomalu vaříme 120 minut. Po celou dobu vaření přiléváme vodu, sledujeme, aby se nevyvařila všechna tekutina.
- Hrnec s hotovým jídlem stáhneme ze sporáku a po chvilce porcujeme na talíře. Ke každé porci přidáme jogurt smíchaný s kari kořením.