India jídlo

Ingredience


Bobkový list 5 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Chilli paprička zelená 2 ks
Džus ananasový 5 dl
Hovězí maso zadní 500 g
Jogurt bílý 200 g
Kari koření 100 g
Kari pasta 2 polévková lžíce
Kari pasta červená 2 polévková lžíce
Kokosové mléko 1 l
Květák 1 kg
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 30 ml
Šalotka 30 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 5 dl
Vývar drůbeží 5 dl
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák opláchneme pod studenou vodou, rozdělíme na růžičky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka. Šalotku nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme květák, mrkev, nakonec šalotku a osmahneme. Přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, zamícháme. Tak vytvoříme zázvorovo - česnekovou pastu. Do pasty vložíme celé thajské a indické chilli papričky a pokračujeme ve smažení 15 minut.
  2. Následovně přimícháme kari madras, bobkový list, skořici a kari pastu. Smažíme ještě asi tak 3 minuty.
  3. Potom do pasty přilijeme ananasový džus, vložíme hovězí maso nakrájené na větší kousky. Zalijeme drůbežím vývarem, přilijeme kokosové mléko a osolíme. Hrnec přiklopíme a pomalu vaříme 120 minut. Po celou dobu vaření přiléváme vodu, sledujeme, aby se nevyvařila všechna tekutina.
  4. Hrnec s hotovým jídlem stáhneme ze sporáku a po chvilce porcujeme na talíře. Ke každé porci přidáme jogurt smíchaný s kari kořením.