Česnekový báč
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
100 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, po chvilce z brambor scedíme přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku.
- Očištěnou a nastrouhanou cibuli osmažíme v pánvi na másle dorůžova, přidáme ji k bramborům a vše důkladně promícháme.
- Pečící plech vytřeme sádlem, bramborové těsto rozetřeme po plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova přibližně 35-40 minut. Báč nakrájíme na čtverce a hned horký podáváme.