Česnekový báč

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 6 stroužek
Cibule 100 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Majoránka 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, po chvilce z brambor scedíme přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku.
  2. Očištěnou a nastrouhanou cibuli osmažíme v pánvi na másle dorůžova, přidáme ji k bramborům a vše důkladně promícháme.
  3. Pečící plech vytřeme sádlem, bramborové těsto rozetřeme po plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova přibližně 35-40 minut. Báč nakrájíme na čtverce a hned horký podáváme.