Klobásky v županu
Ingredience
Bavorská grilovací klobása |
650 g |
Hořčice |
4 polévková lžíce |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Listové těsto |
500 g |
Omáčka tatarská |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce |
Sezam - semena |
4 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem z něj nakrájíme 2 cm široké pásky. Malé (krátké) klobásky zešikma obalíme plátky listového těsta. Poklademe je na plech, potřeme rozšlehaným osoleným vejcem. Polovinu klobásek posypeme nahusto sezameme, druhou polovinu posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- Klobásky pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme je teplé i studené s pikantní hořčicí, tatarskou omáčkou a kečupem.