Klobásky v županu

Ingredience


Bavorská grilovací klobása 650 g
Hořčice 4 polévková lžíce
Kečup 4 polévková lžíce
Listové těsto 500 g
Omáčka tatarská 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 polévková lžíce
Sezam - semena 4 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem z něj nakrájíme 2 cm široké pásky. Malé (krátké) klobásky zešikma obalíme plátky listového těsta. Poklademe je na plech, potřeme rozšlehaným osoleným vejcem. Polovinu klobásek posypeme nahusto sezameme, druhou polovinu posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  2. Klobásky pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme je teplé i studené s pikantní hořčicí, tatarskou omáčkou a kečupem.