Sýrový salát se zeleninou a uzeným kuřecím stehnem
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Gouda |
70 g |
Jogurt bílý |
125 ml |
Kuřecí maso uzené |
250 g |
Majonéza |
50 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Blaťácké zlato |
70 g |
Sýr Eidam uzený 45% |
70 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou mrkev a řapíkatý celer povaříme a nakrájíme na kousky, velké uzené kuřecí stehno zbavíme kůže a maso pokrájíme na proužky. Různé druhy sýrů podle vlastního výběru nakrájíme na kostky, nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
- Připravené suroviny v míse dobře promícháme se solí a cukrem a podle chuti okyselíme. Nakonec vmícháme majonézu nastavenou bílým jogurtem a dáme do chladu rozležet.
- Salát servírujeme na miskách doplněný bílým pečivem.