Toasty s uzeným kuřecím masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapie |
1 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kuřecí maso uzené |
400 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Veka chlebíčková krájená |
1 ks |
Žampiony - sterilované |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dvě uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a obrané maso nakrájíme na tenké nudličky. Nakládané žampiony a oloupanou střední cibuli nakrájíme na tenké plátky, kapii na proužky, prolisujeme česnek a nasekáme pažitku.
- Kuřecí maso osmahneme na třetině oleje, přidáme cibuli, žampiony a kečup s česnekem, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- Troubu předehřejeme na 170°C. Plátky chlebíčkové veky potřeme zbylým olejem, rozložíme na je na plech a dozlatova z obou stran opečeme. Na ještě horké navrstvíme podušenou masovou směs.
- Teplé toasty podáváme ozdobené proužky kapie a posypané pažitkou.