Nákyp z vařených brambor s uzeným kuřecím masem
Ingredience
Brambory vařené |
300 g |
Česnek |
3 stroužek |
Droždí |
30 g |
Krupička dětská |
250 g |
Kuřecí maso uzené |
400 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
300 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
20 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, rozklepneme vejce a prolisujeme česnek. Nadrobno nasekáme pažitku a maso ze dvou uzených kuřecích stehen rozkrájíme na kostičky.
- Ve velké míse dobře promícháme strouhané brambory s uzeným kuřecím masem, vejci, česnekem a pažitkou, přisypeme dětskou krupičku, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a do mísy nalijeme mléko s rozdrobeným droždím. Za stálého míchání potom přisypáváme hrubou mouku (250-300 g), až je těsto husté tak, že v něm stojí vařečka. Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout.
- Vykynuté těsto rozetřeme v sádlem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči a v předehřáté troubě dozlatova upečeme.
- Nákyp podáváme teplý i studený a zapíjíme mlékem.