Nákyp z vařených brambor s uzeným kuřecím masem

Ingredience


Brambory vařené 300 g
Česnek 3 stroužek
Droždí 30 g
Krupička dětská 250 g
Kuřecí maso uzené 400 g
Majoránka 2 kávová lžička
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hrubá 300 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 20 g
Strouhanka 40 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, rozklepneme vejce a prolisujeme česnek. Nadrobno nasekáme pažitku a maso ze dvou uzených kuřecích stehen rozkrájíme na kostičky.
  2. Ve velké míse dobře promícháme strouhané brambory s uzeným kuřecím masem, vejci, česnekem a pažitkou, přisypeme dětskou krupičku, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a do mísy nalijeme mléko s rozdrobeným droždím. Za stálého míchání potom přisypáváme hrubou mouku (250-300 g), až je těsto husté tak, že v něm stojí vařečka. Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout.
  3. Vykynuté těsto rozetřeme v sádlem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči a v předehřáté troubě dozlatova upečeme.
  4. Nákyp podáváme teplý i studený a zapíjíme mlékem.