Mandlový pstruh
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mandle loupané |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Pstruh |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané mandle pokrájíme na menší kousky. V teflonové pánvičce si je osmažíme dozlatova, dáme je do misky a promícháme je s čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Citrón dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a odložíme.
- Očištěné, omyté a osušené pstruhy osolíme, posypeme drceným kmínem a obalíme ho v hladké mouce. Ve větší pánvi si rozpálíme máslo s olejem a pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova. Horké upečené pstruhy vyjmeme, hned je nahusto posypeme mandlemi, ozdobíme kolečky citrónu a podáváme.