Langusty s kapary pečené na sherry
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Langusta |
16 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sherry brandy |
2 cl |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Langusty po délce rozpůlíme a špičkou nože jim odstraníme střívka.
- Na větší pánvi rozehřejeme olej. Oloupaný a nadrobno posekaný česnek na něm opečeme. Česnek vyjmeme z pánve a vložíme do ní langusty, rozkrojenou částí dospod. Opékáme je 3 minuty, potom obrátíme a na druhé straně s krunýřem dopékáme ještě 2 minuty.
- Vlijeme k nim sherry, opepříme a osolíme je. Zasypeme kapary a ještě trochu zahřejeme.
- Ihned podáváme.