Langusty s kapary pečené na sherry

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kapary 2 polévková lžíce
Langusta 16 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sherry brandy 2 cl
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Langusty po délce rozpůlíme a špičkou nože jim odstraníme střívka.
  2. Na větší pánvi rozehřejeme olej. Oloupaný a nadrobno posekaný česnek na něm opečeme. Česnek vyjmeme z pánve a vložíme do ní langusty, rozkrojenou částí dospod. Opékáme je 3 minuty, potom obrátíme a na druhé straně s krunýřem dopékáme ještě 2 minuty.
  3. Vlijeme k nim sherry, opepříme a osolíme je. Zasypeme kapary a ještě trochu zahřejeme.
  4. Ihned podáváme.