Bramborové placičky s uzeným kuřecím masem
Ingredience
Bramborové knedlíky v prášku |
400 g |
Kuřecí maso uzené |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Těsto na bramborové knedlíky v prášku zpracujeme podle návodu na obalu. Maso z jednoho kuřecího stehna nakrájíme nadrobno, přisolíme a dobře promícháme.
- Do hotového těsta zapracujeme kuřecí maso a na pomoučeném vále z něj vyválíme silnější plát.
- Šálkem z těsta vykrajujeme kolečka, která na pánvi s rozpáleným olejem po obou stranách dozlatova usmažíme. Pomaštěné placičky také můžeme péci v troubě na plechu s pečícím papírem.
- Teplé placičky podáváme jako teplý zákusek k pivu nebo vínu.