Fenykly plněné
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
6 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
Anglická slanina |
80 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Olivy zelené |
100 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme.
- Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly.
- Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme.