Fenykly plněné

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 6 ks
Máslo čerstvé 30 g
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
Anglická slanina 80 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Olej slunečnicový 20 ml
Olivy zelené 100 g
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rýže dušená 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme.
  2. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly.
  3. Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme.