Treska obalovaná v sýrovém těstíčku
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Sůl |
4 špetka |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Treska skvrnitá |
600 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme rybí plátky, osolíme je a opepříme. Potom je obalíme v mouce.
- V misce rozšleháme vejce a přimícháme zakysanou smetanu a nastrouhaný parmezán. Plátky ryb obalíme v těstíčku.
- Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a obalenou rybu v něm osmažíme po každé straně 4 minuty.