Sleď opékaný s citronem a tymiánem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej z pšeničných klíčků 125 ml
Pepř černý mletý 4 špetka
Sleď čerstvý 800 g
Sůl 4 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C.
  2. Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb.
  3. Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou.