Sleď opékaný s citronem a tymiánem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej z pšeničných klíčků |
125 ml |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Sleď čerstvý |
800 g |
Sůl |
4 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C.
- Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb.
- Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou.