Kanapky s tuňákovou náplní
Ingredience
Chléb toastový pšeničný světlý |
4 plátek |
Cibulka jarní |
60 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme papírem na pečení, naskládáme na něj korpusy nakrájeného chleba, nebo kanapky a upečeme při 180°C. Pečeme cca 5 minut. Cibulku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Citron vymačkáme. Sýr nastrouháme, stejně jako kůru z citronu. Tuňáka slijeme a necháme dobře okapat, poté rozdrtíme na menší kousky.
- Máslo rozpálíme na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku, poprášíme moukou a prohříváme cca 1 minutu. Poté postupně vmícháme mléko. Vaříme do zhoustnutí, vsypeme sýr, přidáme citronovou kůru a šťávu, tuňáka, osolíme a opepříme.
- Vzniklou směsí potíráme upečené chleby a ihned servírujeme.