Kanapky s tuňákovou náplní

Ingredience


Chléb toastový pšeničný světlý 4 plátek
Cibulka jarní 60 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Tuňák v oleji 200 g
Citronová kůra 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme papírem na pečení, naskládáme na něj korpusy nakrájeného chleba, nebo kanapky a upečeme při 180°C. Pečeme cca 5 minut. Cibulku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Citron vymačkáme. Sýr nastrouháme, stejně jako kůru z citronu. Tuňáka slijeme a necháme dobře okapat, poté rozdrtíme na menší kousky.
  2. Máslo rozpálíme na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku, poprášíme moukou a prohříváme cca 1 minutu. Poté postupně vmícháme mléko. Vaříme do zhoustnutí, vsypeme sýr, přidáme citronovou kůru a šťávu, tuňáka, osolíme a opepříme.
  3. Vzniklou směsí potíráme upečené chleby a ihned servírujeme.