Grilovaná veka se salsou a pestem

Ingredience


Bazalka 4 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 40 g
Cukr krupice 2 špetka
Olej olivový 30 ml
Olivy černé 60 g
Olivy zelené 30 g
Oregano čerstvé 4 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 120 g
Sůl 1 špetka
Veka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veku nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, bazalku a oregano omyjeme a nasekáme na jemnější části. Česnek oloupeme.
  2. Pánev rozpálíme s 1/3 oleje, přidáme rajčata a smažíme 5 minut, poté přimícháme cibuli, cukr a bazalku. Krátce povaříme a odstavíme stranou. Olivy rozmixujeme se zbytkem oleje, přidáme oregano a dobře promícháme. Plátky veky potřeme česnekem a necháme ogrilovat do zezlátnutí. Poté potřeme rajčatovou salsou, navrch dáme pastu z oliv. Osolíme a opepříme dle potřeby.