Grilovaná veka se salsou a pestem
Ingredience
Bazalka |
4 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
40 g |
Cukr krupice |
2 špetka |
Olej olivový |
30 ml |
Olivy černé |
60 g |
Olivy zelené |
30 g |
Oregano čerstvé |
4 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Veka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Veku nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, bazalku a oregano omyjeme a nasekáme na jemnější části. Česnek oloupeme.
- Pánev rozpálíme s 1/3 oleje, přidáme rajčata a smažíme 5 minut, poté přimícháme cibuli, cukr a bazalku. Krátce povaříme a odstavíme stranou. Olivy rozmixujeme se zbytkem oleje, přidáme oregano a dobře promícháme. Plátky veky potřeme česnekem a necháme ogrilovat do zezlátnutí. Poté potřeme rajčatovou salsou, navrch dáme pastu z oliv. Osolíme a opepříme dle potřeby.