Bramborový salát s parmskou šunkou

Ingredience


Brambory 750 g
Cibulka jarní 90 g
Citronová šťáva 30 ml
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Majonéza 130 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 100 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme uvařit ve vroucí osolené vodě do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nastrouháme na hrubší kousky. Cibulku a petržel omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Šunku nakrájíme na menší nudličky. Majonézu smícháme s hořčicí a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  2. Pánev rozpálíme s olejem a osmahneme na ní kousky šunky do křupava. Brambory smícháme s cibulkou, petrželí a vejci. Přimícháme opečenou šunku, osolíme a opepříme dle potřeby. Salát na závěr přelijeme připraveným dresinkem.