Bramborový salát s parmskou šunkou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Cibulka jarní |
90 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Majonéza |
130 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme uvařit ve vroucí osolené vodě do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nastrouháme na hrubší kousky. Cibulku a petržel omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Šunku nakrájíme na menší nudličky. Majonézu smícháme s hořčicí a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- Pánev rozpálíme s olejem a osmahneme na ní kousky šunky do křupava. Brambory smícháme s cibulkou, petrželí a vejci. Přimícháme opečenou šunku, osolíme a opepříme dle potřeby. Salát na závěr přelijeme připraveným dresinkem.