Chlebový koláč se smetanovo vaječným přelivem
Ingredience
Chléb toastový |
8 plátek |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Marmeláda pomerančová |
8 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Whisky |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 160°C. Z chleba odstraníme kůrky a namažeme je máslem. Uděláme z nich 4 sendviče, do kterých dáme 1 lžíci marmelády. Sendviče překrojíme na trojúhelníčky a uložíme je do pekáče.
- V misce rozšleháme vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr, smetanu a whisky. Touto směsí přelijeme sendviče a necháme 20 minut stát. Pokapeme zbylou marmeládou a pečeme 45 minut.