Kuřecí knedlíky

Ingredience


Kuřecí maso uzené 600 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rohlíky bílé 6 ks
Slanina vepřová 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé uzené kuře dáme asi na 10 minut vařit v neslané vodě. Ještě teplé maso obereme a nakrájíme na kostičky. Mezitím nakrájíme na kostky 6 včerejších rohlíků a dáme je bez tuku do trouby dorůžova opéci.
  2. Na pánvi rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, polovinu přendáme do mísy a k ní přisypeme opečenou housku. Do osoleného mléka s pepřem rozklepneme vejce, směs ušleháme, nalijeme na houskové kostičky se slaninou a přimícháme kuřecí maso. Za stálého míchání pak do směsi přisypáváme hrubou mouku, až vznikne poddajné těsto.
  3. Z těsta mokrou rukou vytvarujeme 8 knedlíků, které ve slané vodě 8-10 minut vaříme.
  4. Uvařené knedlíky rozpůlíme, rozdělíme na talíře a posypeme zbytkem rozškvařené slaniny.