Kuřecí knedlíky
Ingredience
Kuřecí maso uzené |
600 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
6 ks |
Slanina vepřová |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé uzené kuře dáme asi na 10 minut vařit v neslané vodě. Ještě teplé maso obereme a nakrájíme na kostičky. Mezitím nakrájíme na kostky 6 včerejších rohlíků a dáme je bez tuku do trouby dorůžova opéci.
- Na pánvi rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, polovinu přendáme do mísy a k ní přisypeme opečenou housku. Do osoleného mléka s pepřem rozklepneme vejce, směs ušleháme, nalijeme na houskové kostičky se slaninou a přimícháme kuřecí maso. Za stálého míchání pak do směsi přisypáváme hrubou mouku, až vznikne poddajné těsto.
- Z těsta mokrou rukou vytvarujeme 8 knedlíků, které ve slané vodě 8-10 minut vaříme.
- Uvařené knedlíky rozpůlíme, rozdělíme na talíře a posypeme zbytkem rozškvařené slaniny.