Uzené kuře s hráškovou kaší
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
750 g |
Kuřecí maso uzené |
800 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Okurky nakládané |
4 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Střední uzené kuře vaříme asi na 10 minut v neslané vodě, poté ho vykostíme, rozdělíme na porce a udržujeme v teple. Konzervu konzervovaného hrášku otevřeme a scedíme. Hrášek pak se lžicí vývaru z kuřete dohladka rozmixujeme.
- V malém kastrolku rozpustíme máslo a 2 lžíce vlijeme do rendlíku na plotně. Přidáme umixovaný hrášek, sůl a pepř, přilijeme smetanu, metlou ušleháme a povaříme.
- Na talíře klademe hráškovou kaši, na ní kuřecí maso a porce pak pokropíme rozpuštěným máslem.
- Pokrm podáváme se sladkokyselými okurkami.