Uzené kuře s hráškovou kaší

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 750 g
Kuřecí maso uzené 800 g
Máslo čerstvé 150 g
Okurky nakládané 4 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Střední uzené kuře vaříme asi na 10 minut v neslané vodě, poté ho vykostíme, rozdělíme na porce a udržujeme v teple. Konzervu konzervovaného hrášku otevřeme a scedíme. Hrášek pak se lžicí vývaru z kuřete dohladka rozmixujeme.
  2. V malém kastrolku rozpustíme máslo a 2 lžíce vlijeme do rendlíku na plotně. Přidáme umixovaný hrášek, sůl a pepř, přilijeme smetanu, metlou ušleháme a povaříme.
  3. Na talíře klademe hráškovou kaši, na ní kuřecí maso a porce pak pokropíme rozpuštěným máslem.
  4. Pokrm podáváme se sladkokyselými okurkami.