Jehněčí salát s rajčaty

Ingredience


Cibulka jarní 120 g
Hořčice 2 kávová lžička
Jehněčí maso 500 g
Med včelí 1 kávová lžička
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 90 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 100 g
Rajčata 250 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osolíme a opeříme. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na menší kusy, rajčata rozpůlíme.
  2. Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a porce masa na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. Poté maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Do salátové mísy dáme všechnu zeleninu. Zbytek oleje smícháme s hořčicí a medem. K zelenině vmícháme kousky pokrájeného masa, zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme. Servírujeme horké.