Jehněčí salát s rajčaty
Ingredience
Cibulka jarní |
120 g |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Jehněčí maso |
500 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
90 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
100 g |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osolíme a opeříme. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na menší kusy, rajčata rozpůlíme.
- Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a porce masa na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. Poté maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Do salátové mísy dáme všechnu zeleninu. Zbytek oleje smícháme s hořčicí a medem. K zelenině vmícháme kousky pokrájeného masa, zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme. Servírujeme horké.